
Bilet do Muzeum Czekolady BO-YO w Wiedniu z warsztatami czekoladowymi
Ocena: doskonale
Na podstawie 4 recenzji

Zostań czekoladnikiem na jeden dzień! Dowiedz się, jak powstaje czekolada od ziarenka do tabliczki, jakie istnieją różne rodzaje czekolady i jak działa proces temperowania czekolady. Profesjonalny czekoladnik wyjaśni także siedem pysznych etapów spożywania czekolady: wzrok, słyszenie miażdżenia, dotykanie, wykrywanie zapachu, tekstury, smaku i posmaku.Warsztaty są zorganizowane w taki sposób, abyś mógł zrozumieć podstawy wytwarzania czekolady. Celem jest rozpieszczanie Cię różnymi smakami, zapachami i degustacjami. Warsztat będzie trwał około 60 minut, a do przygotowania tabliczki czekolady użyjesz profesjonalnej maszyny do temperowania czekolady.Po warsztatach możliwość bezpłatnego zwiedzania Muzeum Czekolady. Wizyta w Muzeum Czekolady i warsztaty trwają łącznie około 90 minut.
Schönbrunner Straße 99, 1050 Wiedeń, Austria
- Minimalny wiek uczestników tego wydarzenia to 5 lat
- Pamiętaj, że nie będziesz wytwarzać czekolady jako produktu. Nie dowiesz się, jak temperować czekoladę w domu
- Niestety warsztat nie jest dostępny dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20