
Uczta z owocami morza z weneckim żeglarzem

Massimo, Twój gospodarz, to rzadka rasa we Włoszech. Jednak dumny marynarz, niestety, ostatni z długiego szeregu marynarzy w swojej rodzinie. Zaprasza Cię do spróbowania tradycyjnego jedzenia, które wenecki żeglarz nazwałby kolacją, składającego się z wielu przysmaków z głębinowego świata. Wypróbuj starożytny przepis na sardynki, który znany jest w tym regionie od tysiącleci. Ciesz się mątwami, grillowanymi krewetkami, makrelą i taką ilością świeżo złowionych ryb, jaką Massimo może Cię nakarmić, gdy gości w swoim pięknym, starożytnym domu! Menu: - Aperitif: Spritz podawany z tradycyjnym weneckim chichetti - Dania główne: Krewetki smażone w głębokim tłuszczu z cytryną, podawane na polenty; Sarde in saor, sardynki gotowane w stylu starożytnych weneckich marynarzy; Ręcznie robiony makaron ze świeżą rybą, najczęściej canoce, skorupiakiem z północnego Adriatyku; Makrela zapiekana w folii z porem; Mątwy i polenta; Grillowane krewetki, podane na lekko pikantnym musie dyniowym - Dodatki: Papryka faszerowana ciecierzycą; Caponata, mieszanka fantastycznych, kolorowych warzyw; Ręcznie robiony chleb focaccia - Desery: Tiramisu; panna Cotta
Wenecja, Metropolitalne Miasto Wenecja, Włochy
Wiedz z góry:
- Dostępne napoje alkoholowe: wino czerwone, wino białe, wino musujące, aperitif. Goście mogą przynieść alkohol
- Pełny adres zostanie przesłany po dokonaniu rezerwacji wydarzenia. Będzie ona znajdować się w potwierdzeniu rezerwacji
- Goście muszą poinformować, czy mają jakiekolwiek ograniczenia żywieniowe (alergie, specjalna dieta itp.)
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20