
Warsztaty serowarskie i zwiedzanie chodaków

Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak powstaje ten pyszny ser Gouda? Naucz się rzemiosła robienia sera na holenderskiej farmie! Wybierz się na wycieczkę z przewodnikiem i skosztuj najlepszych serów, herbatników i wina, jakie Holandia ma do zaoferowania.Zaczynając od mleka od lokalnych krów, poznaj etapy produkcji sera. Mieszanie, podgrzewanie, prasowanie i oczywiście jedzenie! Zrób swój własny mały wiejski ser. Jest to bardzo młody ser, który można spożywać bezpośrednio lub dojrzewać w domu, używając płynnego plastiku jako osłony wokół sera.Po warsztatach udasz się na wycieczkę z przewodnikiem po fabryce chodaków. Zobacz, jak kawałek drewna zamienia się w obuwie i poznaj różne odmiany chodaków.
Wagenweg 2, 1145 PW Katwoude, Holandia
- Podczas warsztatów wykonasz własny ser z mleka surowego (krowiego) prosto z gospodarstwa mleczarskiego
- Na koniec warsztatów otrzymasz swój własny ser, który jest w tym momencie bardzo młody. Pod pewnymi warunkami istnieje możliwość dojrzewania sera w domu, o czym poinformujemy podczas warsztatów
- Uwaga czas trwania warsztatów to około 2,5 godziny, w tym zwiedzanie fabryki chodaków
- Ta aktywność może być zapewniona tylko po wcześniejszej rezerwacji. Nie ma możliwości zorganizowania warsztatu robienia chodaków w momencie przyjazdu
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20