
Wycieczka po pizzy i jedzeniu w Neapolu

W ramach tej wycieczki po pizzy po Neapolu będziesz cieszyć się najpopularniejszymi wariacjami na temat pizzy, w oszałamiającym pięknie historycznego centrum miasta, słynnych neapolitańskich omletach, wspaniałym deserze i oczywiście kawie espresso. Oto lista możliwych degustacji: - Ręcznie robione tarallo neapolitańskie: reprezentuje najbardziej tradycyjne jedzenie uliczne w Neapolu. Słone i kruche ciastko z odrobiną czarnego pieprzu, migdałów i smalcu, który jest podstawowym składnikiem nadającym niepowtarzalny smak - Smażona pizza: znana również jako „pizza ludowa”, ponieważ po drugiej wojnie światowej kobiety sprzedawały ją na ulicach w celu uzupełnienia zarobków. Często podawana jest z nadzieniem z pomidorów, ricotty i sera provola. Typowych spróbujesz w najstarszych sklepach z chipsami, znanych tylko miejscowym - Omlet z makaronem: smażony makaron, zwany „frittata 'e maccarune”, to obowiązkowy element tradycji neapolitańskiej. Proste przygotowanie, a jednocześnie niewiarygodny smak, na pewno go pokochasz! - Pizza marinara lub margherita – ta prawdziwa, tradycyjna pizza, która sama w sobie jest warta odwiedzenia w Neapolu - Płatek śniegu: przygotuj się na jeden z najlepszych deserów, jakie kiedykolwiek próbowałeś - Espresso: najlepsza kawa we Włoszech jest w Neapolu. Spróbujesz jej w najbardziej historycznym barze w Neapolu, uznawanym za smakosza na całym świecie
Piazzetta Duca D'Aosta, 263, 80132 Neapol NA, Włochy
- Degustacje potraw mogą się różnić w zależności od dostępności surowców, pory roku i wyborów szefa kuchni
- W tej wycieczce biorą udział co najmniej 2 osoby na rezerwację, a maksymalna liczba uczestników na wycieczkę wynosi 12
- W momencie zakupu prosimy o poinformowanie o wszelkich szczególnych wymaganiach dietetycznych
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20