
Lekcja robienia świeżych makaronów i ravioli w Neapolu w autentycznej restauracji
Ocena: doskonale
Na podstawie 1 recenzji

Zanurz się we włoskiej kulturze i kuchni podczas kursu makaronu i ravioli. Stwórz własny posiłek z domowym tagliatelle i ravioli w tradycyjnej neapolitańskiej restauracji według oryginalnego przepisu. Zwróć szczególną uwagę, aby poznać wszystkie sekrety, a opanujesz sztukę robienia makaronu. Spotkaj się z doświadczonymi kucharzami w historycznej restauracji i przygotuj się na włoską przygodę. Nauczysz się robić tagliatelle z jajkiem i ravioli z ricottą i szpinakiem. Zacznij od przygotowania ciasta, postępuj zgodnie z instrukcjami, a kucharze pokażą Ci, jak postępować zgodnie ze starożytnym przepisem. Podczas gdy ciasto na makaron odpoczywa, możesz delektować się lokalnymi przekąskami. Następnie rozwałkujesz ciasto wałkiem. Następnie pokrój ciasto w odpowiednie kształty i zrób makaron według własnego wyboru. Nauczysz się również, jak zrobić sos, który dopełni Twoje danie. Szef kuchni nauczy Cię, jak zrobić sos mięsny do tagliatelle i tradycyjny sos neapolitański do ravioli. Gdy skończysz jeść dwa talerze makaronu, możesz wreszcie spróbować swojego dzieła w towarzystwie świeżego napoju alkoholowego lub bezalkoholowego.
Naplesbay Cooking Lab, Via delle Zite, Neapol, Miasto Metropolitalne Neapol, Włochy
Dowiedz się z wyprzedzeniem:
- Makaron, który przygotujesz, zjesz po lekcji na lunch lub kolację, w zależności od pory zajęć
- W przypadku alergii pokarmowych lub wymagań dietetycznych prosimy o poinformowanie lokalnego operatora, korzystając z danych kontaktowych podanych w voucherze rezerwacyjnym.
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20