
Produkcja wina i wyśmienita kolacja w toskańskim butiku z winami
Ocena: doskonale
Na podstawie 1 recenzji

Wino i oliwa z oliwek to dwaj królowie toskańskiej kuchni i kultury winiarskiej. Nie ma toskańskiego przepisu, który nie zawiera oliwy z oliwek w jej przygotowaniu i nie bierze pod uwagę konkretnego wina do połączenia. Dzięki temu wspaniałemu doświadczeniu będziesz miał okazję odkryć wszystkie sekrety produkcji wina i oliwy z oliwek podczas kolacji i wizyty w butiku winiarskim w regionie winiarskim Chianti.Po krótkiej przejażdżce vanem dotrzesz do zielonych i pięknych wzgórz regionu winiarskiego Chianti w Toskanii. Cudowne krajobrazy winnic i gajów oliwnych otaczają Cię, gdy zbliżasz się do winnicy na szczycie wzgórza. Na miejscu powita Cię ekspert od wina i zabierze Cię na wizytę do starożytnej piwnicy, w której do dziś produkuje się wino. Sommelier wyjaśni wyrafinowane techniki produkcji wina i nauczy Cię rozróżniać różne zapachy i smaki, które charakteryzują każde wino.Następnie ciesz się specjalnym doświadczeniem związanym z produkcją wina, zabawą i edukacją, która pozwoli Ci zrozumieć, w jaki sposób mieszane są różne odmiany czystych win (z winogron Sangiovese, Canaiolo itp.), Aby uzyskać złożone wina, z których każde ma osobliwy bukiet zapachy i smaki. Po pokazie zamienisz się w enologa, tworząc własną mieszankę win.Następnie zostanie podana kolacja, podczas której nauczysz się podstaw łączenia różnych win z określonymi potrawami. Będziesz cieszyć się czterema różnymi winami, w tym Chianti i Supertuscan z posiadłości, a także słodkim typowym winem deserowym. Skosztujesz również najlepszej w regionie oliwy z oliwek z typowym niesolonym toskańskim chlebem.Menu dla smakoszy może się zmieniać w zależności od pory roku, ale przykładem mogą być: lokalne wędliny (wędliny, takie jak typowe prosciutto, szynka toskańska i salami) oraz wybór serów w połączeniu z różnymi dżemami i octem balsamicznym; danie z makaronu jako pierwsze danie i tradycyjne danie mięsne jako danie główne. Następnie podaje się toskański deser z lokalnym słodkim winem.
Piazza Mentana 2 / R, 50123 Florence FI, Włochy
- Prosimy o poinformowanie lokalnego operatora o wszelkich nietolerancjach pokarmowych lub alergiach. Wegetarianie są więcej niż mile widziani, ponieważ zostaną przygotowane przepisy wegetariańskie. Dane kontaktowe można znaleźć na voucherze po dokonaniu rezerwacji
- Należy pamiętać, że włoskie prawo nie zezwala na sprzedaż napojów alkoholowych nastolatkom poniżej 18 roku życia
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20