
Małe Indie na talerzu

Odkryj, co Hindusi naprawdę lubią jeść, poza sztampowym kurczakiem naan i maślanym, w najstarszej i najbardziej tętniącej życiem indyjskiej dzielnicy Dubaju. Delektuj się przepysznym spektrum tradycyjnych indyjskich degustacji potraw w 5 restauracjach północnych i południowych Indii w okolicy. Jedz indyjskie jedzenie w miejscach rzadko wymienionych w przewodnikach, ale często odwiedzanych przez długoletnich mieszkańców miasta. Dołącz do małej grupy od 6 do 8 osób i posłuchaj opowieści o sąsiedztwach i indyjskich zwyczajach kulinarnych od indyjskiego przewodnika, który dorastał w mieście. Dowiedz się o przemianie ciasta ze sfermentowanego ryżu i soczewicy w różne chrupiące, gąbczaste lub kruche kreacje, które można zanurzyć w sosach. Poznaj pendżabski kurczak tikka, o którym wspomina większość staruszków, z restauracji, która rozpala węgle od 1977 roku. Odwiedź indyjski sklep spożywczy preferowany przez większość indyjskich matek w tamtych czasach i zapoznaj się z „masalas”, „daalsami” ” i więcej (opcjonalnie, w zależności od czasu). Menu degustacyjne: - Licznik „Chaat” – trzy rodzaje popularnych indyjskich przekąsek ulicznych: chutney z chutney, chrupiące „puris”, dmuchany ryż i mango; pikantny jogurt, ziemniaki i chutney na chrupiących kulkach ciasta. (G/N/D) - Street-side Fritter Stil* - Puree ziemniaczane smażone w cieście z mąki z ciecierzycy i chrupiącą samosą z cebuli i zielonego groszku z zielonym chutney. (G)*Wykluczone w okresie od maja do września. - Restauracja południowoindyjska - Eteryczne dosy, delikatne idli i gąbczaste vadas z soczewicą i chutneyami oraz lokalną kawą filtrowaną. (G/N/D) - Restauracja Punjabi z lat 70. – Chicken tikka, Paneer tikka, pikantne warstwowe papadum, chana masala i indyjski chleb ze świeżo wyciśniętym sokiem z trzciny cukrowej. (G/D/P) - Lassi Stop - Lassi (D), Przyprawione orzechowe lody, aka kulfi (N/D). - Klucz alergenów: zawiera G-gluten; D-nabiał; N-Orzechy; M-mięso (wołowina/jagnięcina); P-drób; F-ryba; S-skorupiaki
Centrum serwisowe TOUCHMATE - Dubaj - Zjednoczone Emiraty Arabskie
- Wszyscy uczestniczący goście muszą być w pełni zaszczepieni przeciwko COVID.
- Biorąc pod uwagę natężenie ruchu, ograniczone parkowanie i różne miejsca początkowe/końcowe, zdecydowanie zaleca się skorzystanie z metra. Jeśli planujesz wziąć taksówkę, zaplanuj dodatkowy czas na korki
- Zwróć uwagę, że degustacje obejmują gluten, laktozę, nabiał i orzechy. Skontaktuj się z lokalnym operatorem w przypadku jakichkolwiek alergii lub wymagań dietetycznych, korzystając z danych kontaktowych zawartych w voucherze rezerwacji
- Pamiętaj, że w przypadku alergii mogą nie być zamienników potraw
- Wycieczka wymaga minimum 2 osób na rezerwację
- Goście muszą mieć co najmniej 14 lat, biorąc pod uwagę czas trwania i ilość chodzenia
- Prosimy o zabranie własnych słuchawek z wtykiem 3,5 mm do przenośnego systemu audio, który pomoże wyraźnie słyszeć przewodnika. Możesz je również kupić u swojego przewodnika za 25,00 AED, płatne gotówką (Dirham ZEA)
- Ubierz się wygodnie na spacer.
- Godziny zwiedzania mogą ulec zmianie, zadzwoń do lokalnego operatora 48 godzin, aby uzyskać dokładny czas wycieczki.
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20