Zwiedzanie gorzelni Toro z degustacją likieru
Odkryj historię sukcesu rodziny Toro i destylarni imienników, prześledź różne fazy produkcji znanej Centerba Toro i ciesz się niesamowitym degustacją likierów z przewodnikiem.Rodzina Toro zakorzeniła swoją dwusetletnią działalność w Tocco da Casauria, tworząc nierozerwalną więź z tym intymnym, gościnnym terytorium. W 1817 r. Farmaceuta i aptekarz Beniamino Toro senior stworzyli Centerba Toro, świetny likier zrodzony z alchemii dzikich i spontanicznych ziół, wyselekcjonowany i zebrany przez ekspertów na zboczach gór Abruzji Maiella Madre i Morrone.Centerba jest wytwarzana przez powolny naturalny napar w określonych pojemnikach oraz w środowiskach wolnych od zmian wilgotności i temperatury, bez dodatku cukru lub aromatu. Uzyskany likier ma charakterystyczny zielony kolor z wysoką zawartością alkoholu i wyrafinowanymi aromatycznymi aromatami, wśród których dominuje umysł.Centerba to mocny i delikatny produkt, godny dobrego Abruzzese. Pierwotnie doceniony przez pielgrzymów i pasterzy, później stał się znany jako prawdziwy lek: Centerba Toro była używana ze względu na swoje właściwości lecznicze w Królestwie Neapolu podczas epidemii cholery w 1884 r., A wagony Centerba Toro codziennie odjeżdżały z Tocco da Casauria w kierunku stolica Neapolu.Dziś Centerba promuje na całym świecie tradycję likierów abruzońskich. Tajna formuła jest zazdrośnie strzeżona i przekazywana z ojca na syna przez pokolenia: przepis, który w najbardziej autentyczny sposób przywołuje czarującą atmosferę tej krainy.
Via Tiburtina Valeria, 18, 65028 Tocco da Casauria PE, Włochy
- Wycieczka w małej grupie (maks. 10 osób)
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20