
Degustacja wina, sera i wędlin w Budapeszcie
Ocena: doskonale
Na podstawie 3 recenzji

Otwierając salę degustacyjną, w której skosztujesz wina i jedzenia, spędziłem miesiące przeszukując kraj w poszukiwaniu najlepszego sera i wędlin, które będą podawane na tablicach firmowych towarzyszących twoim winom.W czasach komunizmu na Węgrzech sztuka produkcji sera była niestety mniej lub bardziej zagubiona, a sery produkowane seryjnie stały się normą. Obecnie hobby (jak i profesjonalne) sery są ponownie odkrywane, ale produkcja odbywa się na bardzo małą skalę. Ser, który zasmakujesz, został dumnie pozyskany bezpośrednio od najlepszych rzemieślników w kraju. Wędliny, które posmakujesz, pochodzą prosto od rolników, w tym kiełbaski wieprzowe Mangalica, salami z bawołów wodnych z wolnego wybiegu, wędzona pierś z kaczki i szara kiełbasa wołowa. Deska do serów i wędlin stanowi proste i idealne uzupełnienie wyboru win, które obejmują różne style win z całego kraju.Chcesz wiedzieć więcej? Twój sommelier opowie ci wszystko o tym, co poczujesz.
Budapest, Bródy Sándor u. 9, 1088 Węgry
- Spotkaj się z przewodnikiem na 10 minut przed rozpoczęciem wycieczki
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20