2022011361dfce8eaa150.jpeg

Wycieczka po targu w Maladze z tapasami i napojami z lokalnym przewodnikiem

INFORMACJE O ATRAKCJI
Miejsce Malaga
Czas trwania 3 godz., 30 min
Język angielski, hiszpański
Voucher akceptowany na urządzeniach mobilnych
Bezpłatne anulowanie
od324,00zł/os.
Najpopularniejsze udogodnienia
Natychmiastowe potwierdzenie
Główne atrakcje
Odkryj Malagę poprzez jej tradycje kulinarne
Odwiedź lokalny targ
Skosztuj najlepszych przysmaków kuchni andaluzyjskiej
Co zawiera cena
Wycieczka z przewodnikiem
Posiłki i napoje
Cena nie zawiera
Odbiór/powrót do hotelu
Opis wycieczki

Weź udział w wycieczce po ulicznym jedzeniu w Maladze, idealnej dla tych, którzy chcą doświadczyć autentycznego lokalnego doświadczenia. Spaceruj i gub się wśród kolorowych straganów, skosztuj słynnych anchois w sercu targu, delektuj się pysznymi smażonymi kalmarami i wieloma innymi rzeczami podczas gastronomicznego spaceru w towarzystwie lokalnego przewodnika, który opowie Ci historie i anegdoty o tradycji gastronomicznej Malagi. Oto lista możliwych degustacji: - Pescadito frito : wyśmienita mieszanka małych ryb, lekko panierowanych i smażonych na złoty kolor. - Anchois w occie : miejscowi jedzą tony anchois rocznie. Dlatego też nazywane są „boquerones”, co jest hiszpańską nazwą anchois. - Pincho de pulpo : pyszny szaszłyk z delikatnej, grillowanej ośmiornicy z oliwą z oliwek, solą morską i często papryką. - Klopsiki w sosie pomidorowym : soczyste klopsiki polane bogatym, wytrawnym sosem pomidorowym, rozgrzewające danie, które jest podstawą kuchni hiszpańskiej. - Carrillada lub chivo malagueño : carrillada to rozpływający się w ustach przysmak z wolno duszonych policzków wieprzowych lub wołowych, gotowanych do miękkości i wzbogaconych bogatymi, pikantnymi smakami. Mięso jest tak delikatne, że praktycznie się rozpada, wchłaniając głęboki, aromatyczny sos, który je otacza. Chivo malagueño to wolno gotowane mięso kozie, znane z bogatego, dziczyzny. Marynowane w lokalnych przyprawach i często gotowane na wolnym ogniu z warzywami. - Sałatka rosyjska : każda tradycyjna hiszpańska książka kucharska zawiera przepis na ensaladilla rusa . - Locas de Malaga lub Pionono : typowe andaluzyjskie wypieki

Miejsce zbiórki

Calle Atarazanas, 19, 29005 Malaga, Hiszpania

Przed Atarazanas Málaga Boutique Hotel. Prosimy o przybycie na miejsce spotkania co najmniej 5 minut przed rozpoczęciem wycieczki.
Pokaż na mapie
O czym należy pamiętać?
  • Proszę poinformować dostawcę o wszelkich alergiach lub ograniczeniach dietetycznych. Instrukcje znajdziesz w voucherze
  • Do dokonania rezerwacji wymagane jest uczestnictwo co najmniej 2 osób dorosłych
  • Maksymalnie 12 uczestników na wycieczkę
Polityka anulowania
Otrzymasz zwrot w wysokości 100%, jeżeli anulujesz rezerwację najpóźniej na 1 dzień przed rozpoczęciem atrakcji.
Potrzebujesz pomocy?

Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.

Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20

Dodatkowe informacje
OrganizatorDo Eat Better Spain
Opłata za rezerwacjęDobra wiadomość! Ta rezerwacja nie wymaga żadnych dodatkowych opłat.
Należna kwota
razem
Pobierz bezpłatną aplikację TUI
  •  Szybkie wyszukiwanie i przeglądanie ofert
  •  Lista ulubionych ofert i możliwość ich udostępniania
  •  Historia wyszukiwań i ostatnio oglądanych ofert
  •  Kontakt z TUI i wszystkie informacje o Twojej rezerwacji w myTUI
AppStoreGoogle PlayAppGallery
Zapisz się do newslettera
Skontaktuj się z nami
icon
Telefoniczne Centrum Rezerwacjipon.‑pt. 08:00‑22:00, sob. 09:00-21:00, niedz. 09:00‑20:00
icon
Biuro Obsługi Klientapon.–pt. 08:00–21:00, sob.–niedz. 10:00–18:00
icon
Biuro Obsługi Klientapon.–pt. 8:00–21:00, sob.–niedz. 10:00–18:00
icon
Biura stacjonarne

Prezentowane na stronie internetowej tui.pl ogłoszenia, reklamy, cenniki i informacje nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego.

Copyright Biuro podróży TUI 2025