
Tradycyjna wycieczka kulinarna po Florencji

Spróbuj mieszanki wysokiej jakości włoskiej kuchni i odkryj dziedzictwo kulinarne Florencji. Odkryj lokalną historię i główne atrakcje turystyczne w kameralnej grupie i podziel się swoimi kulinarnymi doświadczeniami z ludźmi z całego świata w zrelaksowanej i towarzyskiej atmosferze. Podczas tej wycieczki możesz spróbować: - Wędliny i lokalne sery z Toskanii: tradycyjny florencki aperitif z lokalnych mięs, serów i tostów, a do tego kieliszek Chianti w jednym z najstarszych i najsłynniejszych sklepów z winami w mieście - Tortelli: przepis z Mugello, pagórkowatego obszaru wokół Florencji. Prostokątne i nadziewane ziemniakami, parmezanem, orzechami włoskimi i solą. Wyrabiane ręcznie w najlepszej trattorii we Florencji - Pici: tradycyjne spaghetti z Toskanii, wyrabiane ręcznie i polane niezwykłym sosem z czarnej kapusty i boczku (na życzenie dostępne są inne opcje) - Schiacciata: wytrawna wersja tradycyjnego toskańskiego „schiacciata fiorentina”, który jest zazwyczaj słodkim chlebem, często wypełnionym wędlinami i serem - Pappa al Pomodoro: danie z tradycji rolniczej w jednej z najbardziej typowych i tętniących życiem trattorii we Florencji - Ribollita: tradycyjna zupa z chleba i warzyw - Lody / Cantucci e Vin Santo: oba stanowią najlepsze możliwe zakończenie posiłku we Florencji. Skosztujesz cantucci i vin santo w jednej z najbardziej znanych tradycyjnych cukierni w centrum miasta
Piazza dell'Unità Italiana, 6, 50123 Florencja FI, Włochy
- Dostępne są opcje wegetariańskie. Prosimy o podanie wszelkich szczególnych wymagań dietetycznych podczas realizacji transakcji.
- Wycieczka odbywa się z maksymalnie 12 osobami. Wymagane jest minimum 2 osoby na rezerwację
- Prosimy o założenie wygodnych butów do chodzenia
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20