
Nat Geo Day Tour: słońce i winogrona, wizyta w ekologicznej winnicy z degustacją wina
Ocena: doskonale
Na podstawie 18 recenzji

Przyjrzyj się bliżej sztuce produkcji wina w Bodegas Campestral. Winnica znajdująca się w Arcos de la Frontera znana jest z połączenia tradycji i zrównoważonego rozwoju. Podczas zwiedzania posiadłości poznasz dziedzictwo winiarstwa w bodedze, największej piwnicy winiarskiej kultywującej tak zwaną „metodę pradawną” w Hiszpanii. Zaangażowanie rodziny w zrównoważony rozwój znajduje odzwierciedlenie w każdym aspekcie procesu produkcji wina. Po przyjeździe przywita Cię przewodnik, który opowie szerzej o działalności winnicy w kontekście produkcji wina w Jerez. Przyjrzysz się kolejnym etapom, począwszy od zapoznania się z procesem doboru winogron, przez techniki zbioru, aż po przechowywanie wina w piwnicy, którą odwiedzisz z przewodnikiem. Na dachu znajdują się panele wykorzystujące energię odnawialną, które zasilają obiekt i sprawiają, że jest on autonomiczny pod względem zasilania. Następnie udaj się do winnicy, aby móc obserwować czynność zarezerwowaną tylko dla podróżników National Geographic – usuwanie osadu z butelki. Stosowana technika reprezentuje kunszt i rzemiosło produkcji wina. Na koniec zapraszamy na degustację wybranych win z bodegi w towarzystwie pysznych przekąsek (tapas). Wycieczka oferuje możliwość zapoznania się z technikami produkcji wina i jednocześnie ukazuje zaangażowanie właścicieli w zrównoważony rozwój. Od wyboru winogron po butelkowanie, każdy krok jest świadectwem dbałości o środowisko i stosowania zrównoważonych praktyk w branży.
- Osoby poniżej 18. roku życia mogą wziąć udział w wycieczce, ale nie będą mogły spróbować wina
Potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji lub chcesz o coś zapytać? Skontaktuj się z nami.
Telefoniczne Centrum Rezerwacji: 22 270 31 20